Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ .. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΙΑ ....

"  Ο κ. Σαμαράς σε δήλωσή του στο "Βήμα της Κυριακής" εμφανίζεται αποφασισμένος να αντισταθεί στην εγκληματική δραστηριότητα των νεοναζί, προστατεύοντας το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα. "Η Δημοκρατία δεν είναι ανοχύρωτη, έχει τα μέσα να αμυνθεί στις προκλήσεις και θα τα χρησιμοποιήσει όλα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο" υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως η ενότητα του λαού είναι απαραίτητη για την προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας.  "Ο ανήφορος που περνάμε για να βγούμε από την κρίση σύντομα θα τελειώσει. Αλλά ο κατήφορος του διχασμού, αν ανεχθούμε τη βία και την ένταση, δεν τελειώνει παρά στην καταστροφή της χώρας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Ενώνουμε τη χώρα και θωρακίζουμε τη Δημοκρατία" καταλήγει ο κ. Σαμαράς. "

Όταν κ.Σαμαρά καταστρατηγείτε το Σύνταγμα των Ελλήνων, όταν αποφασίζετε διαφορετικά από τα θέλω του λαού, όταν υφαρπάξατε την ψήφο του λέγοντας του ψέματα, όταν και εσείς υποταχθήκατε , υποκύψατε και τελικά καταντήσατε απλά να εφαρμόζετε τις εντολές των Γερμανών ξεχνώντας όλα όσα προεκλογικά λέγατε, όταν μπροστά στο να ικανοποιήσετε τους δανειστές τοκογλύφους φίλους σας και τα συμφέροντα των ίδιων και των φίλων τους στέλνετε στον τάφο, στην ανέχεια, στην εξορία  χιλιάδες Έλληνες , όταν συμμαχήσατε με τον "αιώνιο αντίπαλο " απλά και μόνο για να μείνετε στην εξουσία, όταν .. όταν ... ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ; ... Όταν  είστε ίδιοι με τους ναζιστές όπως τους χαρακτηρίζετε απλά εσείς φοράτε τον μανδύα της δημοκρατίας πως θέλετε να σας αντιμετωπίσει ο λαός ; Αλλά πιστεύω ότι επειδή πλησιάζει η ώρα που θα αποκαλυφθεί η πραγματική αποστολή της Χ.Α και ο πραγματικό σκοπός ύπαρξης της, σας πιάνει πανικός και σύγκρυο και γιαυτό αντιδράτε έτσι, απότομα , άστοχα και απερίσκεπτα. Προσέχετε κ. Σαμαρά γιατί μια παροιμία λέει ότι ... " οι μακακίες " επιστρέφονται , μόνο που οι επιστροφές είναι πάντα πιο επώδυνες . 
.ΝΕΜΕΣΙ κ. ΣΑΜΑΡΑ.. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ.
...ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΚΡΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ..

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΩ ΤΕΛΙΚΑ ; .. Νο 3

Αδυνατώ να βρω σχολιασμό ... το αφήνω απλά στην κρίση σας ....

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΩ ΤΕΛΙΚΑ ; ( ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ )


  Εφοπλιστές και πολιτικοί θα έχουν την ευκαιρία να «ξεπλένουν» χρήμα;

Με φωτογραφική τροπολογία απαλλάσσουν από το πόθεν έσχες όλους όσοι αγοράζουν μετοχές εφοπλιστών, ακόμη και αν είναι πολιτικοί εκμεταλλευόμενοι την παρούσα ανωμαλία. Δεν έφταναν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές κάποιων Eλλήνων εφοπλιστών με τις «πλάτες» της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι απολαμβάνουν προνόμια, όταν ο ελληνικός λαός στενάζει από τα μέτρα των διαδοχικών μνημονίων, τώρα με φωτογραφική τροπολογία απαλλάσσονται άτομα με παρεμφερή δραστηριότητα και από δήλωση πόθεν έσχες. Ναι καλά ακούσατε! Εν μέσω των ταραχών μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι εφοπλιστές εξομοιώνονται με τους απλούς μετόχους των ναυτιλιακών εταιρειών οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι σε δήλωση πόθεν έσχες. Εάν αυτό ακούγεται εξοργιστικό, πού να δείτε και την συνέχεια...
Όλοι οι κρατικοί λειτουργοί, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι κλπ εξομοιώνονται με τους ...εφοπλιστές, απαλλασσόμενοι και αυτοί από το Πόθεν Έσχες για τυχόν ναυτιλιακές μετοχές! Αυτή τη μαύρη νύχτα για την πατρίδα, εν μέσω χάους, η «Χρυσή Αυγή» «κάνει» ένα σπουδαίο δώρο και σε κάποιους εφοπλιστές, «βαρόνους» των ΜΜΕ, δημοσιογράφους, αλλά και πολιτικούς δίνοντάς τους την ευκαιρία να κρύψουν ό, τι χρήμα έχουν απολάβει χωρίς να το έχουν δηλώσει, στη μόνιμη σφηκοφωλιά φοροαποφυγής.
Πιο συγκεκριμένα η διάταξη που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή απαλλάσσει τους υπόχρεους σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) της υποχρέωσης να δηλώνουν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπόχρεοι για δήλωση «πόθεν έσχες», είναι ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι βουλευτές, οι υπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, γενικοί διευθυντές και διευθύνοντες σύμβουλοι των ΝΠΙΔ του Δημοσίου, οι δήμαρχοι, οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, οι μέτοχοι των εταιρειών μέσων ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι.
Η διάταξη περιλαμβάνεται σε τροπολογία που επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των υπεραστικών συγκοινωνιών.
www.newsbomb.gr

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΩ ΤΕΛΙΚΑ ; ....

Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο - ενημέρωση της Περιφέρειας αναρωτιέμαι αν  τελικά υπάρχει λόγος να μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση 2ου Βαθμού ειδικά. Αν ο Περιφερειάρχης ΔΕΝ έχει δυνατότητα να οργανώνει, να προγραμματίζει, να αποφασίζει για τα τοπικά προβλήματα και τις λύσεις τους, να διανέμει κατά τις ανάγκες και το δοκούν του συμβουλίου τα έσοδα και τόσα άλλα τότε γιατί υπάρχει ; Ποια η δουλειά του εκτός από το να είναι ο διαχειριστής του Δημόσιου χρήματος που το κεντρικό κράτος του πιστώνει ; Αλήθεια γιατί πρέπει να γίνονται εκλογές και να είναι αιρετός ο διαχειριστής ; Απλά για να περνάνε οι ευθύνες κακοδιαχείρισης

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .....

Την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προκειμένου να διερευνήσει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, που «φέρει τον κ. Βενιζέλο να ζητά αλλοίωση στοιχείων», όπως υποστηρίζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.
 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα «για την πρακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συγκυβερνήτη του κ. Σαμαρά να καταφεύγει, για μία ακόμα φορά, στην προσφιλή, όπως φαίνεται, για το ΠΑΣΟΚ μέθοδο της αλλοίωσης των στοιχείων», όπως υποστηρίζουν.
«Μετά τα πλαστά στοιχεία, με τα οποία οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, τώρα καταφεύγουν στην ίδια μέθοδο για να καλύψουν τα ελλείμματα, να εμφανίσουν το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα και να παρουσιάσουν τη μνημονιακή κυβέρνηση ως επιτυχημένη» καταλήγει η ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε με δήλωσή του «απολύτως ανακριβές» το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται στη συνάντηση που είχε τον περασμένο Αύγουστο με το στέλεχος της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ ... ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Μα καλά , ούτε τα αυτονόητα δεν μπορείτε να κάνετε κύριοι ανευθυνουπεύθυνοι ; Κάθε μέρα δεν περνάτε από την Γοργύρας ; Ο. Πρόεδρος εκεί είναι καθημερινά, ο Αντιδήμαρχος πρέπει να περνάει όπως και όλοι μας κάθε μέρα και όχι μόνο μια φορά, τίποτα δεν έχουν καταλάβει ; Τις προάλλες δύο ατυχήματα έγιναν, το ένα πιο σοβαρό , χαμπάρι δεν πήραν ; Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι η πρασινάδα κατά μήκος του δρόμου έχει μεγαλώσει τόσο που είναι επικίνδυνη για την κυκλοφορία . Δύο ατυχήματα , το ένα στην προσπάθεια αναστροφής αυτοκινήτου , το άλλο με έναν ηλικιωμένο που έπεσε πάνω στο διερχόμενο αυτοκίνητο και πόσα παρολίγον ατυχήματα και δεν είναι αρκετά ; πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να πάρουν καμιά απόφαση να τα καλλωπίσουν ; Να τα περιποιηθούν και για λόγους ομορφιάς αλλά κυρίως για λόγους ασφάλειας στους πεζούς και στα αυτοκίνητα και μηχανάκια. Πόσο δύσκολο είναι αυτό ; Μόνο με θανατηφόρα ξυπνάει το σύστημα ; Μόνο όταν υπάρχει θάνατος δουλεύει το μυαλό τους; Πόσο υποβάθμιση πρέπει να αντέξουμε ακόμα ; Αλλά επειδή είναι γνωστό το πόσο ανίκανοι είναι οι αιρετοί μας, ευθύνες σοβαρές έχει και ο εμπορικός σύλλογος και εμείς οι απλοί πολίτες γιατί απλούστατα δεν καταγγέλλουμε. Ας ρίχναμε κάνα δυο μηνύσεις στον Δήμο και θα σου έλεγα εγώ για πότε θα έφτιαχναν τα πάντα. Καιρός να ξυπνήσουμε είναι και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας κι εμείς. Αλήθεια μιας και το ανάφερα πιο πάνω, αυτός ο υποτιθέμενος Αντιδήμαρχος Καρλοβασίων που βόσκει ; Που κινείται και ΔΕΝ φαίνεται ; Υπάρχει ; Εκτελεί τα καθήκοντα του κανονικά ή απλά εισπράττει τον μισθουλάκο του και το παίζει εξουσία στις παρελάσεις ; ..... Έχει κάτι να απαντήσει ; Έχει κάτι να προτάξει ως έργο ; ......

ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ !!

του Στέλιου Συρμόγλου /
tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Το πρόβλημα σχετικά με την κοινωνική αποστολή των πνευματικών ανθρώπων εξακολουθεί να συγκεντρώνει αντίθετες απόψεις. Η μια είναι ότι ο διανοούμενος οφείλει να ανήκει αποκλειστικά στο χώρο του και η αλλη ότι οφείλει να είναι...
κοινωνικός οδηγός. Οι απόψεις σήμερα διαμορφώνονται έτσι που να φαίνονται διαμετρικά αντίθετες, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι δεν εξακολουθούν να υπάρχουν και οι πρώτες “θεωρίες”, που σαλπίζουν την ανάγκη να παραμείνει ο διανοούμενος έξω από πολιτικές διαμάχες, για να μη χάνει το κύρος τους, να μη δεσμεύεται από κομματικές κατευθύνσεις, γιατί έτσι χάνει την αυτονομία του.

ΠΕΡΙ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ..... ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Αθήνα, 17/9/2013


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Ο ευτελισμός στις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού έργου στη Βουλή των Ελλήνων, πρέπει να σταματήσει άμεσα. Το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας, με τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα σε 10 λεπτά, με 166 άρθρα, παρουσία μόλις τριών Βουλευτών, στην αρμόδια Επιτροπή για τον Κώδικα των Δικηγόρων, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία σταγόνα που έπεσε σε ένα ήδη ξεχειλισμένο ποτήρι. Έχω επανειλημμένα καταγγείλει και από το βήμα της Βουλής και σε συνεντεύξεις μου, ότι οι διαδικασίες σε όλο το φάσμα του νομοθετικού έργου που καλούμεθα να υπηρετήσουμε, ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξουν.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ;

Ας το καταλάβουμε όλοι μας και ας το ασπαστούμε .. η Αλλαγή είναι επιβεβλημένη . Ακούω συχνά και παλαιότερα αλλά κυρίως τώρα τελευταία ότι χρειάζεται να μπουν ενεργά στα κοινά νέοι άνθρωποι, νέο αίμα κτλ , αλλά πάντα δίπλα με τους παλιούς για να δίνεται η εμπειρία. Ας βγάλουμε αυτή την τσίχλα από το στόμα μας επιτέλους. Για ποια εμπειρία μιλάμε ; που βρέθηκε αυτή ; τόσα χρόνια ορισμένοι έχουν θέσεις και καρέκλες αλλά το αποτέλεσμα ; Αλήθεια ποιος θεωρεί τον εαυτό του ,ειδικά από τους σημερινούς αιρετούς, ικανό να μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του ; Ορισμένοι παλιοί πραγματικά πιστεύω ΔΕΝ έχουν πάρει χαμπάρι τι έκαναν μέσα στα συμβούλια τόσα χρόνια. Ακούγοντας μάλιστα ορισμένους από δαύτους να μιλάνε στα ραδιόφωνα για τα τοπικά είναι λες και ακούς σκέτη αντιπολίτευση , λες και είναι εκτός αυτοί, λες και είναι απλοί παρατηρητές που απλά διαπιστώνουν τα κακώς κείμενα. Είναι δυνατόν να λένε αιρετοί που συμμετέχουν σε επιτροπές του Δήμου ότι η επιτροπή ΔΕΝ λειτουργεί ; ότι ΔΕΝ ξέρουν σχετικά με τις αποφάσεις ; ότι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει ; και κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το τσαγανό να τα πει και να παραιτηθεί ; ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει τον ανδρισμό να παραιτηθεί με τυμπανοκρουσίες και να ενημερώσουν τον λαό με αλήθειες ; Γιατί συνεχίζουν και συμμετέχουν υπό αυτές τις συνθήκες ; Άρα είτε βολεύονται είτε ΔΕΝ τολμούν είτε ΔΕΝ έχουν καταλάβει ντίπ .Οπότε όποιοι μιλάνε για μεταφορά της εμπειρίας από τους παλιούς ας το ξανασκεφθούν. Αυτή η εμπειρία που έχει φέρει τον τόπο στην σημερινή του κατάσταση δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο να εκπαιδεύσει τους νέους . Ας μας αδειάσουν την γωνιά και ας πάνε σπιτάκια τους να ησυχάσουν και αυτοί και να μπορέσει ο τόπος να βρει τον δρόμο του. Προτιμώ να γίνουν λάθη απειρίας , προτιμώ να ληφθούν αποφάσεις " επαναστατικές " , προτιμώ να βράσει το αίμα, παρά την απάθεια και την στασιμότητα που επικρατεί σήμερα. Και ας μην το ξεχνάμε .. ΛΑΘΗ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ , ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ, ... ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.  Ας το καταλάβει αυτό επιτέλους και ο απλός κόσμος και ας το απαιτήσει . Αλλαγές εδώ και τώρα με νέο αίμα, με επιμονή ,με υπομονή και  με στήριξη . Η εμπειρία της αποτυχίας ΔΕΝ μας είναι ούτε αρεστή ούτε επιθυμητή .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ... ΕΛΛΗΝΕΣ . ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ !!!

Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται κανένας σχολιασμός. Όσοι σκεπτόμενοι ας αντιληφθούν , όσοι δεν " σκέφτονται " απλά ας δουν την εικόνα ... κάτι θα τους μείνει ....

18-09-2013 - Επίθεση σε διαδηλωτή από CDemo83

ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΕΙΟΝ ... ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ;Ένα δυνατό μήνυμα, μια ανάρτηση που τα λέει όπως είναι και όπως και εγώ τα φωνάζω τόσο καιρό τώρα. Μπράβο στον κ. Βασιλείου και λίγα λέει. Καλό θα ήταν τέτοιοι άνθρωποι να ασχοληθούν περισσότερο με τα τοπικά πράγματα και να βρεθούν μαζί με αναλόγων απόψεων νέους με όρεξη και όραμα . Είναι η ευκαιρία να ξεκινήσει η αλλαγή, είναι καιρός να ακούσουν οι συμπολίτες/σες μας και την άλλη άποψη, γιατί υπάρχει και είναι πιο ενδιαφέρουσα .


(http://aegaio.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6089.html)

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΥΡΩΔΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ .... ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ;

Από νωρίς αρχίσαμε τις διεργασίες στα τοπικά μας ή μου φαίνεται ; Αλήθεια γιατί ξαφνικά άρχισε ο αγώνας ανάδειξης κάποιων αιρετών με αρκετό γλείψιμο ; Άκουσα σε τοπικό σταθμό να "πέφτει" πολύ γλείψιμο σήμερα και ειδικά σε συγκεκριμένο αιρετό . Μήπως οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και μάλιστα έντονα ; Μήπως προετοιμάζεται η επάνοδος παλαιών Δημάρχων στα πρώτα έδρανα ; Γιατί ξαφνικά τόσο παίνεμα ; γιατί τόσο " ανέβασμα " ; ....χαχαχ πιστεύω ότι και ΔΕΝ το έχει ανάγκη και ΔΕΝ είναι της στιγμής να συμβαίνουν αυτά , υπάρχουν πολλά μεγαλύτερα προβλήματα που θα πρέπει οι δημοσιογράφοι να ασχοληθούν και να πιέσουν παρά να απασχολούνται με την προώθηση ορισμένων αιρετών .Το καλύτερο έργο που έχουν να κάνουν λοιπόν οι δημοσιογράφοι είναι να ενημερώνουν σωστά και σφαιρικά τον λαό και να πιέζουν για λύση προβλημάτων και αιτημάτων.  Οι αιρετοί αυτοί τώρα καλά θα κάνουν να ασχολούνται με το να βρίσκουν λύσεις για τα τεράστια προβλήματα του νησιού και ας αφήσουν κατά μέρος τα προεκλογικά παιχνίδια από τώρα, ας δουλέψουν και μετά θα κριθούν. Ας αφήσουμε κατά μέρους τα παιχνιδάκια και τα κολπάκια διαφήμισης και προώθησης και ας κοιτάξουμε να βοηθήσουμε τον τόπο πριν το τομάρι μας .... Θα επανέλθω

ΣΥΡΙΖΑ : ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .... ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ; .....

Πιστεύω ότι καλά θα κάνουν να ασχοληθούν όλοι με το ίδιο σθένος και μένος και με τα Ελληνόπουλα. Καλά θα ήταν να αγωνιούν τόσο για την επιβίωση και τις συνθήκες διαβίωσης των Ελληνόπουλων ή των νόμιμα διαμενόντων στην χώρα μας γιατί ΔΕΝ  είμαι ούτε ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ούτε ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΣ . Ας λύσουμε τα θέματα αυτά για να δούμε πόσοι θα " ζήσουν " μετά την λαίλαπα  αυτή που ζούμε , για να σώσουμε το Έθνος και μετά ας ασχοληθούμε για να σώσουμε τους κάθε  κατατρεγμένους και αναξιοπαθούντες στην υφήλιο. Καλά θα είναι να δούμε τους Έλληνες στα μάτια και ας αποδεχθούμε την Ιστορία μας και το παρελθόν μας. Επιτέλους κανείς από εσάς δεν ζει στην σημερινή πραγματικότητα ή τελικά και εσείς είστε μέρος του συστήματος ; Αλήθεια γιατί ; ....... Όχι τίποτα άλλο αλλά θεωρείτε τους εαυτούς σας .. αριστερούς σοσιαλιστές .....

(http://www.radiocafe.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3760:2013-09-16-19-48-05&catid=293:2012-08-25-20-21-54&Itemid=542)

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΜΕΣΙΣ ...

κ.ΣΒΑΡΝΙΑ ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ .....

Με λύπη διαβάζω άλλο ένα φιλοσοφικό διάγγελμα προς τους απανταχού " αντιφρονούντες " και ΜΗ υποταγμένους. Αλήθεια πραγματικά πιστεύετε αυτά που γράφετε ; Την μόνη ευθύνη που φέρει ο λαός για την σημερινή κοινωνική κατάσταση είναι που αφέθηκε στις ορέξεις των κατά καιρούς πολιτικάντηδων πολιτευτών και δεν αντέδρασε την ώρα που έπρεπε και με τον τρόπο που έπρεπε. Αντιπαρέρχομαι τα περί πολιτισμού, φιλοσοφίας ,ειδικά των Πυθαγόρειων διδαγμάτων μιας και ουδέποτε έχω δει εκ μέρους των συμφερόντων που εκπροσωπείτε κίνηση τιμής , αλλά και του Κουμφούκιου κτλ, γιατί απλά η κατά καιρούς προσπάθεια χρησιμοποίησης και εκμετάλλευση  τους έχει κουράσει μιας και γίνεται επιφανειακά και επιλεκτικά . Είναι λοιπόν τεράστια ανάγκη σήμερα παρά ποτέ να σταθούμε όρθιοι μπροστά την Ιστορία μας και να αναζητήσουμε τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Το σημερινό επίπεδο παιδείας είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων πολιτικών που εφαρμόστηκαν, που όντος ήταν ως επί το πλείστον προδοτικές. Αλλά πάλι ο λαός φταίει ; Αλήθεια οι ευθύνες οι δικές σας, ως επαγγελματία δημοσιογράφου ; Δεν υπάρχουν ; Με ποια κριτήρια κάνατε ενημέρωση στον κόσμο ; ποιες πληροφορίες περνάγατε ; Ποια συμφέροντα κρύβονταν όλα αυτά τα χρόνια πίσω από το " λειτούργημα " σας ; Αλλά συνεχίζοντας την φιλοσοφία της " παρθενογένεσις "  πιστεύετε ότι αποποιείστε των ευθυνών σας. Κλείνοντας για άλλη μια φορά σας επισημαίνω την λάθος αντίληψη περί κατάθεσης απόψεων, γιατί η ανωνυμία του διαδικτύου ΔΕΝ είναι κατακριτέα ούτε κάνει κακό . Κακό κάνουν όσοι λόγω αδυναμίας αντιπαράθεσης στέκουν σε αυτήν , ξεπερνώντας την ουσία των θεμάτων. Το θέμα είναι αν όσα επί παραδείγματι , εγώ στο blog μου έχω γράψει ή αναφερθεί έχουν σοβαρότητα , έχουν αλήθειες ή ενδιαφέρον και όχι αν ξέρετε εσείς ποιος είμαι εγώ. Η ουσία είναι αν κατατίθενται σοβαρές απόψεις και προτάσεις και όχι το ποιος τις κατέθεσε , η πρόοδος επιτυγχάνεται μέσω διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, θέσεων, προτάσεων και λύσεων και ας γίνεται αυτό μέσω της ανωνυμίας του διαδικτύου. Αλλά η στείρα άρνηση από ορισμένους να αποδεχθούν την νέα μέθοδο επικοινωνίας , τον νέο τρόπο έκφρασης είναι δείγμα ανωριμότητας και φόβου. Φόβου γιατί χάνονται κεκτημένα και προνόμια, φόβου γιατί πλέον τα στραβά ακούγονται και είναι πολύ πιο δύσκολο να συγκαλυφθούν . Για όλα τα παραπάνω λοιπόν και επειδή είμαι μέλος της ανώνυμης , όπως λέτε εσείς, κοινότητας που ασκεί κριτική και κάνει προτάσεις  μέσω του διαδικτύου ... ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΦΙΑΛΤΗ .... 
Ας αποδώσετε επιτέλους τους χαρακτηρισμούς σε αυτούς που τους πρέπει , αν έχετε τα κότσια φυσικά να το κάνετε αυτό και δεν φοβάστε......
(http://samostimes.gr/portal2/index.php?option=com_content&view=article&id=24864:eimaste-oi-efialtes-tis-istorias-mas-tou-politismou-mas&catid=7&Itemid=138)

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ .... 1947


 

του Βλάση Γωγούση / www.triklopodia.gr
Αρχές του 1947 η ΑΓΓΛΙΚΗ κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει την ενίσχυση της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής επικράτησης στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη , στέλνει το 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής. Μετά από έναν περίπου μήνα, ο Porter στέλνει επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ των άλλων:
« Εδώ δεν υπάρχει κράτος !Υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Μοναδική τους έννοια , η κατάκτηση της εξουσίας. Σε ολόκληρη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες.Και συνεχίζει:
Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη!!!!.
Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται ΒΑΣΕΙ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ( μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους!). Η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να προβεί ούτε στην είσπραξη φόρων, ή την επισκευή δρόμων. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ,απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος... !!!! Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια για τη διαιώνιση των προνομιών μιας μικρης κλικας που εχει την εδρα της στην πλατεία Κολωνακίου !.


Υπογραφή :Paul A. Porter
http://harryklynn.blogspot.gr/

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΦΩΣ .....

(http://www.radiocafe.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3768:2013-09-17-13-28-44&catid=300:2012-08-25-20-30-15&Itemid=551)
Αυτό ήταν, με μια έκτακτη συνεδρίαση  λύθηκαν τα προβλήματα του αθλητισμού στο νησί μας και επιτέλους οσονούπω θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κτλ. Έτσι , δυναμικά και με τσαμπουκά παίρνονται οι αποφάσεις από το Δ.Σ Δήμου Σάμου , όχι για να μην λένε οι κακές γλώσσες. Αλλά εμένα μου μπαίνουν κάποια ερωτήματα ρε παιδιά και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας έτσι για να γίνει και διάλογος. Ερώτημα πρώτο, εδώ για να παραστούν οι Σύμβουλοι στα Τακτικά συμβούλια έπεσε απειλή για καθαίρεση κτλ, πως διάολο τους μάζεψαν στο έκτακτο ; Αλήθεια δεν είναι απορίας άξιον; Αλλά και πάλι οκ ας πούμε ότι υπήρχε απαρτία , έπρεπε να φθάσουμε σε αυτό το οριακό σημείο για να παρθεί μια απόφαση ; Δηλαδή έπρεπε να ΜΗΝ ξεκινήσει

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ : MINI-JOBS ΚΑΙ 1EURO JOBS


topontiki.gr / Βάλια Μπαζού
 Είναι απλό. Η Γερμανία έφτασε στο ιστορικό χαμηλό ποσοστό ανεργίας του 6,8%, κάνοντας αόρατους τους ανέργους και πραγματοποιώντας στα μουγκά τη μεγαλύτερη αλλαγή προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν το έκανε τώρα, το κάνει συστηματικά τα τελευταία 10 χρόνια. Απλώς τότε ήταν παχιές οι μύγες και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν ασχολούνταν με το γερμανικό «θαύμα». Τώρα, όμως, που έσφιξαν τα γάλατα, άλλοι διαμαρτύρονται για αθέμιτο ανταγωνισμό όπως το Βέλγιο που πρόσφατα  προέβη σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις γερμανικές «μίνι θέσεις εργασίας», υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν τους κοινοτικούς κανόνες ανταγωνισμού και άλλοι, καλή ώρα εμείς, θα το εφαρμόσουμε για τη «σωτηρία» της πατρίδας. Η πιο διαδεδομένος θεσμός στη Γερμανία είναι η λεγόμενη «μικροεργασία» (mini job) στην οποία απασχολούνται 7,8 εκατομμύρια στη Γερμανία και η «εργασία του 1 ευρώ την ώρα» (1 euro job). Τα αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα εξής:
-πέφτουν διαρκώς τα ποσοστά ανεργίας αφού πλέον ακόμα και όσοι

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ " ΣΩΣΤΟ " ΔΡΟΜΟ ... ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ...


 

Το Ποντίκι
Οι Γερμανοί έβαλαν στο μάτι το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να επιταχύνουν το ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας, αλλά στη χώρα τους παρουσιάζονται «κέρβεροι» για τη δημόσια περιουσία σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Με «Ελλάδα της Γερμανίας» παρομοιάζεται η καταχρεωμένη Βρέμη, που κινδυνεύει να βαρέσει κανόνι. Ωστόσο, το μικρότερο από τα 16 κρατίδια βρήκε το ανάστημα να «φρενάρει» το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μάλιστα, τα υπερχρεωμένα κρατίδια επιχορηγούνται, κανονικά και με τον νόμο, από το γερμανικό κράτος!

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ : ΠΑΛΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ... ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΕΛΙΚΑ ;

Μα καλά της έχει πει κανείς ποια είναι η δουλειά του Βουλευτή της κ. Καλογερή ; Πάντα λειτουργεί με διαφορά " φάσης " . Οι παρεμβάσεις της εκτός από ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ για τα τοπικά θέματα, καταντώντας την σχεδόν ανύπαρκτη , είναι και .. μεταχρονολογημένες . Είναι δουλειά να αναφέρει στην Βουλή τα θέματα αφού παρθούν αποφάσεις  ; Δεν γνώριζε το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων νωρίτερα; Δεν είχε ασχοληθεί ; Δεν την είχαν ενημερώσει οι φορείς ; Δεν μιλάει με τους υπόλοιπους αιρετούς ή με τους συλλόγους ; Πάντα εκ των υστέρων " επαναστάτες " , αυτή είναι η κυβερνητική φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ ; Έτσι θα κυβερνήσουν τον τόπο αν τελικά καταφέρουν να κερδίσουν τις εκλογές ; Καλά θα κάνει η κ. Καλογερή , εκτός από το να διάγει βίον Βο(υ)λευτικόν  , ας κοιτάξει να αλλάξει το επιτελείο της στο νησί , μπας και έχει καλύτερη και πιο άμεση ενημέρωση των θεμάτων και ας κοιτάξει να μιλάει με τον Τέρενς Κουίκ μιας και ο Τέρενς έχει σωρεία ερωτημάτων για μια περιφέρεια που ΔΕΝ είναι η εκλογική του. Ας κατεβάσουν την μυτούλα τους λίγο μπας και γίνει καμιά δουλειά για το νησί μας. Αλλιώς , δεν υπάρχει λόγος παρουσίας στη βουλή, τα στέλνουμε και με e-mail . Άντε να σοβαρευτούμε λίγο.
(http://aegaio.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4074.html)